Indien u beschikt over een elektrisch motorvoertuig, maar geen laadpaal op eigen terrein kunt organiseren, bestaat er de mogelijkheid om dit (onder bepaalde voorwaarden) in de openbare ruimte te laten organiseren.

In de gemeente Beekdaelen wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. De gemeente Beekdaelen heeft een contract met Vattenfall voor het plaatsen van laadpalen. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laadt u altijd 100% uit wind opgewekte stroom van Nederlandse windmolens van Vattenfall.

Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij u in de buurt is. Vraag de laadpaal dan hier aan(externe link). Die laadpaal kost u niets, u betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto.

Kijk op de website van Vattenfall InCharge(externe link) voor meer informatie over het opladen van je elektrische auto in de openbare ruimte. 

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te gebruiken heeft u een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge is gratis en werkt op alle publieke laadpalen in Nederland. Vraag de laadpas hier aan(externe link).

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn allerlei apps waarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge app aan. Daarin vindt u alle openbare laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijdt u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie. Download de app hier(externe link).

Wat kost een openbare laadpaal?

Niets. U betaalt alleen voor het opladen van je elektrische auto.

Wordt het mijn eigen laadpaal?

Nee. De laadpaal is openbaar en voor iedereen te gebruiken.

Wie bepaalt of er een laadpaal komt?

Dat doen wij samen met onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge. In de gemeente wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst.

Hoe wordt de locatie van de laadpaal bepaald?

Ook dat doen wij samen met onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge. Vattenfall InCharge en de gemeente bepalen met hulp van de informatie van de netbeheerder de locaties. Vattenfall InCharge let er vooral op of er voldoende laadmogelijkheden zijn.

Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij u in de buurt is. Vraag dan uw laadpaal hier aan(externe link).

Wat moet ik doen bij een storing op een openbare laadpaal?

Bel het storingsnummer op de laadpaal of geef de storing door via de Vattenfall InCharge app(externe link). De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.

Hoeveel auto’s kunnen tegelijk bij de laadpaal laden?

Er kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd laden.

Met welke snelheid kan ik bij de laadpaal laden?

De Alfen Twin heeft een laadvermogen tot 11 kW. De werkelijke snelheid waarmee u gaat laden hangt af van het type auto. De laadpaal geeft het hoogst mogelijke beschikbare vermogen, mits de auto op die snelheid kan laden.
Ook hangt de werkelijke snelheid waarmee u gaat laden af van de bezetting van de laadpaal:

  • Als er één 3-fase auto laadt dan krijgt die 3x 16 Ampère
  • Als er twee 3-fase auto's laden krijgen ze ieder 3x 12 Ampère
  • Als er één 1-fase auto laadt dan krijgt die 1x 16 Ampère
  • Als er twee 1-fase auto's laden krijgen ze ook ieder 1x 16 Ampère

De laadpaal geeft altijd minimaal 3,7 kW aan elektrische auto’s die zijn aangekoppeld.

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge app(externe link).

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe laadpalen in mijn omgeving?

Via de openbare kaart(externe link) blijft u op de hoogte van laadpalen die in ontwikkeling zijn. Zo weet u al voordat de laadpalen er staan waar er laadpalen gaan komen. Uiteraard ziet u hier ook de laadpalen staan waar u al gebruik van kunt maken.

Heeft u gevonden wat u zocht?