Op dinsdag 26 maart 2024 hebben de brandweer, politie, Enexis, sociale recherche en gemeente gezamenlijk controles uitgevoerd in Schinveld. In januari vond ook een controle plaats, toen was de controle gericht op bedrijven. Nu werden woningen gecontroleerd.

Bij de controles zijn mogelijke misstanden ontdekt die nog nader worden uitgezocht. Ook was in een aantal woningen de brandveiligheid niet op orde. Het ging onder andere om panieksluitingen en vluchtroutes die niet voldoen aan wet- en regelgeving. Daarnaast ontbrak het in diverse woningen aan (voldoende) rookmelders. Om de bewoners op weg te helpen, hebben ze rookmelders gekregen.

Integrale aanpak

Bij de controles kijken de instanties vooral naar het naleven van regels vanuit bijvoorbeeld het bestemmingsplan, brandveiligheid en milieu- en vergunningseisen. Het doel is om overlast te verminderen, de veiligheid te verbeteren en (ondermijnende) criminaliteit zo snel mogelijk op te sporen.

Gemeente Beekdaelen is op verschillende manieren bezig om de veiligheid en leefbaarheid in de kern van Schinveld te verbeteren. Burgemeester Geurts: "Onze inzet in Schinveld vraagt een lange adem. Stap voor stap werken we aan een betere toekomst. Deze controles zijn daar een belangrijk onderdeel van. En ze laten zien dat een integrale aanpak werkt!"

Melden helpt!

Tijdens de controles zijn de handhavers en controleurs ook alert op signalen van ondermijning. Zo letten ze erop of een bedrijf of pand wordt gebruikt voor criminele activiteiten. Als daar sprake van is, zorgt dat vaak voor overlast en een onveilige situatie voor de omgeving.

Vermoedt u criminele activiteiten bij u in de buurt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of ga naar de website van Meld Misdaad Anoniem(externe link).

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Wilt u ook elke twee weken het laatste nieuws van de gemeente Beekdaelen in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan via de onderstaande link!

Aanmelden digitale nieuwsbrief(externe link)

Lees meer over aanmelden digitale nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht?