Oud-Limburgs Schuttersfeest in golvend groen Beekdaelen

OLS-zondag 7 juli wordt een topdag voor ons immaterieel erfgoed in de beide Limburgen. Het grote enthousiasme en de sympathie van tienduizenden bezoekers langs de kant zal voelen als een warme deken voor de 134 schutterijen tijdens de kleurrijke optocht van het Oud-Limburgs Schuttersfeest 2024 in het golvend groen van de gemeente Beekdaelen.

De 9 schutterijen van Beekdaelen organiseren dit jaar het OLS
De Schintaler is 29 juni te gast in de feesttent

Op de schutterswei aan de Clouserweg in Doenrade is het straks enorm genieten van tradities, in ere gehouden door de OLS Federatie: met blinkend zilver, fraai uitgedoste koningsparen, stoere bielemannen, vrolijke klanken en uiteraard de altijd zenuwslopende schietwedstrijd om d’n Um. In de feesttent proeft u behalve een heerlijk glas Edel Pils een ouderwetse gezelligheid en zijn er optredens van regionale artiesten.

De editie van 2024 gaat de boeken in als een hele bijzondere, omdat de 9 schutterijen van Beekdaelen voor het behoud van het culturele erfgoed de zware taak op zich hebben genomen in slechts 6 maanden tijd de organisatie van dit festijn in Doenrade te realiseren. Een groep vrijwilligers is al maanden dag in dag uit in de weer om deze megaklus te klaren. Het resultaat van noeste arbeid is een schitterend programma tussen 15 juni en 13 juli met op het OLS-terrein. Naast meerdere feestelijke middagen en avonden voor jong en oud, is er het Kinjer OLS met 32 scholen op donderdag 27 juni.

Het Kinjer OLS Beekdaelen vindt plaats op donderdag 27 juni

Wilt u ook een bijdrage leveren om dit schitterende culturele feest te laten slagen? Meld u aan als vrijwilliger. Meer informatie over het OLS 2024 Beekdaelen vindt u op www.ols2024.eu. Tot ziens!