Gisteravond werden de winnaars van ‘Het Beste van Beekdaelen -Sporteditie 2024’ uitgeroepen en gehuldigd. Levin de Koster, wethouder van Sport, sprak van een groot succes en noemde sportief Beekdaelen dé grote winnaar.

Immers voor het eerst in het 5-jarig bestaan van de gemeente waren tijdens een gala-avond de schijnwerpers niet alleen gericht op amateur- en topsport, maar ging de aandacht ook uit naar bestuurders, vrijwilligers en trainers/coaches.

In maar liefst 6 sportcategorieën werden in de Schinvelderhoeve de sportief ‘besten’ bekendgemaakt. Jarno Errens werd gehuldigd bij de topsporters. Hij is de eerste Nederlandse professionele UFC-vedergewichtvechter. Springruiter Peter Houtvast komt uit in de hoogste klasse Z en werd geëerd als beste amateursporter.

De springgroep van SVO Schinnen werd uitgeroepen tot beste team van Beekdaelen. In een uitverkochte zaal klonk eveneens applaus voor ‘young talent’ en zwemster Sterre de Veen. Jos Rijks, mede-oprichter en al een halve eeuw bestuurslid van zwemvereniging Aqua Chlora, mag zich ‘vrijwilliger van het jaar’ noemen. Frans Brouwer van Judoclub Nuth, een groot stimulator in zijn tak van sport, is ‘coach van het jaar’.

Jarno Errens
Springgroep SVO Schinnen

Heeft u gevonden wat u zocht?