Functie: (beleids)medewerker energie en duurzaamheid

Een warm hart voor Beekdaelen

Ik ben bij gemeente Beekdaelen begonnen als stagiair via Zuyd Hogeschool. Na mijn stage ben ik gebleven en heb ik de kans gekregen om door te groeien naar de functie medewerker energie en duurzaamheid. Beekdaelen was voor mij geen onbekende. Ik woon namelijk in Bingelrade, een van de kernen van gemeente Beekdaelen. De cultuur, het erfgoed en het verenigingsleven in die dorpen en gehuchten bewonder ik graag. Ik heb vaker ideeën gehad over hoe we deze mooie omgeving en cultuur toekomstbestendig kunnen maken. De gemeente is dé stageplaats om hierover te leren. Gemeente Beekdaelen biedt de mogelijkheid om iets te betekenen voor de omgeving, de cultuur en voor de inwoners die er wonen en werken. Tijdens mijn stage en in mijn huidige functie vervul ik mijn eigen ideeën en draag ik bij aan een nog mooier Beekdaelen.

Ambitieuze duurzame gemeente

Ik vind gemeente Beekdaelen een goede samensmelting van collega’s met veel ervaring en kennis, maar ook (nieuwe) collega’s met frisse blikken en ideeën. De uitdagingen zijn groot, maar daar deins ik niet voor terug. Zo willen we in 2040 een energieneutrale gemeente zijn en in 2050 aardgasvrij. Uiteindelijk is het niet een project, maar zijn het meerdere projecten en initiatieven die hieraan bijdragen. Ik merk op dat het thema duurzaamheid groeiende is en blijft groeien. Het is een wettelijke opgave, maar er is ook meer belangstelling voor. Het allermooiste is dat je deze opgaven oppakt met je collega’s, maar ook met alle inwoners en ondernemers. Samen maken we deze transitie en maken we het verschil!

"Gemeente Beekdaelen biedt de mogelijkheid om iets te betekenen voor de omgeving"

Je eigen ontwikkeling creëren

Werken bij gemeente Beekdaelen zou ik omschrijven als variërend. Je takenpakket is heel divers. Iedere dag komt er iets anders bij. Je weet nooit wat er morgen gaat gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een vol elektriciteitsnet (transportschaarste) of de energiecrisis. Dergelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat je oplossingsgericht blijft denken in plaats van routinematig. Verder kun je jezelf ontwikkelen waar je interesses liggen. Het is altijd mogelijk het gesprek aan te gaan om te kijken hoe je kunt groeien. Zo heb ik geregeld een ontwikkelingsgesprek met mijn leidinggevende. Je krijgt veel vrijheid om je eigen ontwikkeling te creëren, maar ook om te bepalen hoe je je werkzaamheden wilt aanpakken. De handleiding ligt niet per definitie klaar en dit geeft je juist een vrijheid hierin. De drie belangrijkste energiegevers binnen mijn werk zijn de collegialiteit, de diversiteit van het werk, maar ook zeker de maatschappelijke betrokkenheid. Dat maakt voor mij gemeente Beekdaelen een fijne en leuke werkgever.