Functie: beleidsuitvoerder burgerzaken en verkiezingen

Informele en familiaire sfeer

Bij de gemeente waar ik werkte, liep mijn contract af en dus ging ik op zoek naar een nieuwe baan met nog meer uitdaging. Het positieve aan gemeente Beekdaelen vind ik de informele en familiaire sfeer. De burgemeester en de gemeentesecretaris kennen je bij je naam. Bij gemeente Beekdaelen werken zes medewerkers op de backoffice. Dit is klein vergeleken met een grote gemeente, waar één team met één bepaalde taak in de backoffice vaak al zes personen telt. Dat kleine, compacte team maakt het juist leuk, omdat je veel taken en uitdagingen hebt, zoals de burgerlijke stand (huwelijken, overlijden, enz.), de basisregistratie personen en nog meer.

Persoonlijk contact

Ik krijg een goed gevoel als ik de burger heb kunnen helpen. Zo heb ik bijvoorbeeld een pensionado geholpen met haar inschrijving. Ik heb toen een afspraak met haar gepland. Ze was erg blij met de hulp bij de inschrijving. Tijdens het contact werden persoonlijke verhalen gedeeld en heeft ze haar waardering geuit. Dit geeft mij een goed gevoel. Je staat echt in contact met de burger en kunt iets voor ze betekenen. Zo help ik burgers met een melding huwelijk, een eerste inschrijving of hervestiging vanuit het buitenland en behandel ik aangiftes van overlijden. Ik heb in de korte tijd bij gemeente Beekdaelen al veel geleerd en ervaring opgedaan. Hopelijk kan ik in de toekomst anderen op de afdeling helpen als een senior-medewerker.

"Je staat echt in contact met de burger en kunt iets voor ze betekenen"

Aan het roer staan

Ik vind het fijn dat ik mijn eerdere werkervaringen kan inzetten binnen de gemeente. Ook mijn opleiding Communication & Multimedia Design aan Zuyd Hogeschool komt goed van pas bij de digitalisering of het opstellen van burgerbrieven en mailtjes. Ten slotte heb ik mijn reguliere werkzaamheden verrijkt met andere activiteiten. Zo ben ik actief betrokken bij de oprichting van Jong Beekdaelen (het jongerennetwerk van de gemeentelijke organisatie), ik ben lid van de werkgroep cultuur en heb het afdelingsuitje medegeorganiseerd. Wat dat betreft, kun je je veel dingen eigen maken en stopt je werk niet bij je takenpakket. Je staat zelf aan het roer. Wat ik nieuwe medewerkers mee wil geven: durf te vragen waarom en blijf jezelf.