Als u een tijdelijke verkeersmaatregel wil treffen zoals bijvoorbeeld een gedeeltelijke of volledige wegafzetting, dan kunt u dit via onderstaande link direct regelen. In veel gevallen is dit wenselijk om veilig te kunnen werken, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een bouwsteiger of een opslagcontainer.

Hoe werkt het?

U kunt de voorgenomen tijdelijke verkeersmaatregel online melden. Doe dit ten minste twee weken van tevoren. U heeft geen vergunning nodig.

Inzet van (evenementen)verkeersregelaars

Wilt u bij een evenement verkeersregelaars inzetten dan dienen deze verkeersregelaars opgeleid en aangesteld te worden.

Hiervoor moeten beoogde verkeerregelaars een circa één uur durende instructie afleggen. Via https://www.verkeersregelaarsexamen.nl/ dient u uw organisatie in te schrijven. Nadat u bent geregistreerd heeft u vervolgens de mogelijkheid om via het menu bepaalde evenementen aan te maken waarvoor de verkeersregelaars benodigd zijn.
Nadat alle gevraagde informatie is ingevuld ontvangt u een code, waarmee de beoogde verkeersregelaars kunnen inloggen en de instructie kunnen afleggen. Wanneer de instructie met positieve uitkomst is afgelegd ontvangen de verkeersregelaars een instructieverklaring.
Met deze instructieverklaring, personalia en pasfoto is de gemeente vervolgens bevoegd en in staat om de verkeersregelaarspasjes op te stellen.

Wat kost het?

Het melden van een tijdelijke verkeersmaatregel is gratis. Ook de aanstelling van verkeersregelaars is gratis.

Heeft u gevonden wat u zocht?