Trouwambtenaren

De gemeente Beekdaelen heeft meerdere trouwambtenaren aangewezen die huwelijken mogen voltrekken. U mag zelf aangeven welke trouwambtenaar uw voorkeur heeft. De gemeente zal vervolgens bekijken of deze trouwambtenaar op uw gewenste dag ook beschikbaar is. Hij/zij neemt contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek. Zo krijgt de huwelijksvoltrekking een persoonlijk karakter. Maak alvast kennis met onze trouwambtenaren.

Emile Berger

Trouwambtenaar Emile Berger

“Wat willen júllie op die feestelijke dag?” Dat is meestal mijn eerste vraag als ik kennis maak met een bruidspaar. Want zij moeten zeggen wat ze willen. Met hun wensen houd ik, zoveel mogelijk, rekening. Van mij mag er gelachen worden; graag zelfs. Daarom praat ik van te voren met het bruidspaar. Mensen trouwen om allerlei redenen, vanaf ‘De Grote Liefde’ tot en met ‘Alles Goed Willen Regelen’. Wat de reden ook is, ik vind het iedere keer weer een eer om dit werk te mogen doen en te kunnen bijdragen aan die mooie dag!"

Els Dekkers

Trouwambtenaar Els Dekkers

“Mijn streven is dat het geheel een sfeervol en ontspannen gebeuren wordt zodat het mensen persoonlijk raakt. Het is dan ook iedere keer weer opnieuw bijzonder om een huwelijk te voltrekken. Ik kom graag tevoren bij de mensen langs, zodat ik me een beeld van hen kan vormen. Op verzoek maak ik bij de plechtigheid gebruik van het Limburgse dialect, want daardoor voel ik me des te meer verbonden met mensen."

Esther Diederen

Trouwambtenaar Esther Diederen

“Het aangaan van een huwelijk of een partnerschapregistratie is een bijzonder moment dat speciale aandacht verdient. Ik vind het erg leuk om als BABS, samen met het koppel dat deze stap zet, te zoeken naar een vorm voor dat moment die bij hen past: ingetogen, uitbundig, in een klein gezelschap of met een grote groep, met extra aandacht voor aanwezige kinderen, eigen inbreng of een bijdrage door vrienden... er is heel veel mogelijk.
In een kennismakingsgesprek nemen we de wensen en mogelijkheden door en probeer ik een beeld van de partners - en hun leven samen - te krijgen. Dat alles geeft mij een goed uitgangspunt om een persoonlijke tint te geven aan een huwelijk of partnerschapregistratie. Ik zie het als een uitdaging om steeds weer op een creatieve manier invulling te geven aan de wensen van het paar, om zo voor een onvergetelijk moment te zorgen.” 

Rianne van der Meijden

Trouwambtenaar Rianne van der Meijden

“In ben oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt en wil graag samen met het bruidspaar zoeken naar een invulling van de ceremonie die helemaal bij hen past. Zij moeten het gevoel krijgen dat naast het feest en de kleding ook de trouwceremonie geheel naar hun wens is. Ik vind het een voorrecht dit speciale deel van de huwelijksdag met het bruidspaar en de genodigden te mogen delen.”

Ron Schiffelers

Trouwambtenaar Ron Schiffelers

“Sinds ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ben geworden, wordt er regelmatig tegen me gezegd: ‘Dat is echt wat voor jou’! Zo voel ik dat zelf ook. Ik geniet enorm van het voorrecht om huwelijken te mogen voltrekken.
De huwelijksdag is immers voor veel echtparen een van de mooiste dagen van hun leven. Het is prachtig om daaraan te mogen bijdragen. Een huwelijksdag is een feestdag en wat is nou mooier dan onderdeel te kunnen zijn van dat bijzondere feest! Een feest waarbij de wensen van het bruidspaar centraal staan.
Samen nemen we in het voorgesprek de ceremonie door. Er is alle ruimte voor een persoonlijke benadering. Wat verwacht het bruidspaar precies? Zijn er vrienden of familieleden die zelf het woord willen voeren? Hoe betrekken we de ouders, getuigen en bijzondere gebeurtenissen in de toespraak? Hoe zorgen we voor een herkenbaar verhaal over het echtpaar met ruimte voor een lach en emotie? Samen zorgen we er uiteindelijk voor dat de huwelijksdag een onvergetelijke dag wordt en de plechtigheid een hoogtepunt. Want het allerbelangrijkste is dat het kersverse echtpaar kan terugkijken op een van de mooiste dagen van hun leven.”

Rene Stevens

"Ik vind het een bijzondere eer als ik een bruidspaar mag trouwen of een geregistreerd partnerschap mag sluiten. Een besluit dat hen voor het verdere leven aan elkaar gaat verbinden!
Er zijn veel mogelijkheden om de huwelijksvoltrekking tot een onvergetelijk moment te maken. Op deze dag draait alles om het bruidspaar, zij bepalen hoe deze dag verloopt. Voor de ceremonie is de inbreng van het bruidspaar zelf van groot belang, en ook de mogelijke bijdragen van getuigen, mogelijk aanwezige kinderen of andere belangrijke aanwezigen. Of er muziek gespeeld zal worden, of dat er iemand zelf een muzikale bijdrage levert. Doen we het op een plechtige manier of mag het wat losser, want humor hoort er net zo goed bij. Wat biedt de trouwlocatie nog aan extra mogelijkheden?
Bij de kennismaking is het mijn taak om het bruidspaar goed te leren kennen (en het paar ook mij!). Samen bezien we wat de wensen zijn, wat kan en haalbaar is. Zelf ben ik heel flexibel, zelfs qua taal: het mag zelfs in het Limburgs dialect! The sky is the limit!
De huwelijksvoltrekking is de start van de mooiste dag in het leven van het bruidspaar, daarom is het van groot belang dat ik met hun samen dit moment zorgvuldig ga invullen.

Laten we samen er een mooi feest van maken!"

Jacqueline Trip

Trouwambtenaar Jacqueline Trip

"Van alle huwelijksceremonies die ik meemaakte miste ik “iets”! Ze mochten van mij speelser, dynamischer en persoonlijker. Ook wel wat meer ‘out of the box’.
Eén ding zat er maar op voor mij: zelf BABS en ceremoniespreker worden! Beiden ben ik nu. Ik ben nu zelfstandig BABS en ook Gemeentelijk BABS, o.a. bij de gemeente Beekdaelen. Door mijn jarenlange ervaring als professioneel actrice en trainer voel ik mij comfortabel bij improvisatie, ook bij rituelen zoals handbinding, lint- zand- of theeceremonies. Enfin noem maar op. Een kinderakte tekenen is ook altijd een momentje voor.
Heerlijk om de uitdaging aan te gaan om binnen een korte tijd jullie ceremonie onvergetelijk, persoonlijk, creatief en ongedwongen te maken, zodat deze echt bij jullie past. Tenslotte begint jullie belangrijke dag met de wettelijke huwelijksvoltrekking!

Jullie liefdesverhaal staat centraal. Daarnaast kun je aan de ceremonie zóveel ‘kleur’ geven! Zoals verschillende stijlen van ceremonies, thema’s, eigen belofte, juist plechtig, serieus, ingetogen en sereen, of heerlijk buiten de lijntjes kleuren, een verrassinkje of live muziek. Kortom: géén eenheidsworst!'

Vragen jullie je af hoe ik ben als persoon: “Vrij vrolijk, impulsief, flamboyant, avontuurlijk. Ook warm en zorgzaam, geïnteresseerd in mijn medemens, respectvol èn .... ook graag een tikkeltje ondeugend." O ja, je zult mij ook niet vinden achter een katheder".

Rob Vaessen

Trouwambtenaar Rob Vaessen

Lief aanstaand bruids- of partnerschapspaar, 

Mijn naam is Rob Vaessen en woon in Hulsberg, gemeente Beekdaelen. 
Vaak hoor je zeggen dat het ambt van BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) een erebaan is. En zo voel ik dat ook. Het voltrekken van een huwelijk of partnerschap is voor mij een feest om te doen. Dat geldt voor grote, feestelijke bruiloften, als ook  voor de kleine intieme ceremonies. En dat ik aan de basis mag staan van een dergelijke ceremonie en verbintenis van liefde, ervaar ik na vele jaren als een bijzonder voorrecht. 
Mijn slogan is dan ook: het is dé dag van jullie als paar en die moet gaan zoals jullie dat willen. Stijlvol, informeel en met gepaste humor probeer ik van elke ceremonie iets speciaals te maken.
En bovenal een ceremonie waar jullie samen en jullie gasten met veel plezier op terug kunnen kijken.
Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten, jullie levensverhaal te horen en er een mooie ceremonie van te maken.
 

Heeft u gevonden wat u zocht?