Functie: medewerker ontwerp en voorbereiding groen

Werken aan het groen

Vanaf mei 2022 ben ik in dienst bij gemeente Beekdaelen als medewerker ontwerp en voorbereiding groen. Daarvoor werkte ik bij een groen adviesbureau en was ik gedetacheerd bij een andere gemeente. Tijdens mijn eerdere werk ben ik in gesprek gekomen met mijn huidige collega en via hem werd ik enthousiast over gemeente Beekdaelen. Toen hij me informeerde over de vacature, heb ik direct gesolliciteerd. Ik kan zeggen dat ik bij gemeente Beekdaelen goed op mijn plek zit. Binnen team groen houden we ons dagelijks bezig met vraagstukken over groen- en boomonderhoud, onkruidbestrijding, straatmeubilair, begraafplaatsen, sportvelden, bladafval, inrichting, aanplant groen en nog veel meer. Ook meldingen van inwoners komen hierover binnen. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan een groene woon- en werkomgeving voor onze inwoners en ondernemers.

Gemeente in ontwikkeling

Binnen de afdeling Ruimte werken specialisten die graag met hun vakdiscipline bezig zijn en het leuk vinden om hierover te sparren. Wat me verder aanspreekt bij gemeente Beekdaelen, is dat je je eigen pad kan bewandelen. Je kunt je eigen stempel drukken op projecten en werkzaamheden. We wonen en werken in een gemeente waar de komende jaren veel ambities zijn en ontwikkelingen het beleid zullen beïnvloeden. Hier ligt nog niet alles vast, wordt ruimte geboden voor eigen inbreng en dat geldt ook voor groene vraagstukken. Dit maakt het werk voor mij uitdagend en interessant.

"Geen dag is hetzelfde binnen team groen"

Meerjarig (impactgericht) werken

Het werken bij een gemeente spreekt me aan, omdat je meerdere jaren aan een maatschappelijk doel kan werken. Zo heb je niet één project dat je oplevert wanneer je klaar bent. Je werkt aan een dynamisch proces, waarbij een doorlopende stroom van vraagstukken binnenkomt. Geen dag is hetzelfde binnen team groen. De tastbaarheid of zichtbaarheid van mijn werkzaamheden is op termijn merkbaar binnen de gemeente en dat geeft me een tevreden gevoel.