De werkzaamheden om en aan de Provincialeweg in Oirsbeek vorderen gestaag. Op dit moment is de aannemer druk bezig met de laatste fase van het project.

Openstelling weg

Uitgangspunt is dat we de Provincialeweg Zuid voor de kerstsluiting weer open kunnen stellen voor het doorgaande rijverkeer. Uiteraard geldt, zeker in dit jaargetijde, dat we hiervoor zeer afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

Gehele afsluiting weg in verband met asfaltering

Afgelopen week zijn de asfaltonderlagen aangebracht. De rijweg moest daarvoor geheel worden afgesloten, waarbij de buslijndienst dus ook via de algemene omleidingsroute zijn weg moest vervolgen. 
Op een later tijdstip zal de rijweg nog eens op dezelfde wijze worden afgesloten voor het aanbrengen van de definitieve asfaltdeklaag, belijningen en rode coating.
Bewoners en bedrijven binnen het werkgebied ontvangen van de aannemer ook nog separaat bericht.

Omleidingen

Zoals bekend is de rijbaan in beide richtingen afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Uitsluitend lijnbussen en nooddiensten mogen het werkvak passeren. 
Ondanks alle duidelijke bebording rijden er met regelmaat auto’s en fietsers door/langs het afgesloten werkvak. Dit levert zeer gevaarlijke situaties op! 
 
Wij verzoeken alle automobilisten en fietsers daarom met klem gebruik te maken van de ingestelde omleidingen. Deze leiden het verkeer op een veilige wijze om het werkgebied heen. Handhaving en politie zijn op de hoogte van de situatie en zullen met regelmaat handhavend optreden!

Heeft u gevonden wat u zocht?