Vraag uw reisdocument op tijd aan

In de komende periode kunnen de wachttijden voor het aanvragen van een nieuw reisdocument oplopen, zeker voor vakantieperiodes. Vraag daarom tijdig een nieuw paspoort of identiteitskaart aan. Wij adviseren om de einddatum van uw paspoort of identiteitskaart te controleren. Ook ontvangt u van ons een herinneringsbrief als uw reisdocument bijna verloopt.

Waarom is het nu zo druk?

In 2014 is de geldigheidsduur van paspoorten en identiteitskaarten aangepast van 5 naar 10 jaar. Doordat de eerste paspoorten en identiteitskaarten met een nieuwe geldigheid verlopen in 2024, verwachten wij de komende jaren een stijging van het aantal aanvragen. Veel mensen zullen hun documenten gaan vernieuwen. Deze zogenaamde ‘paspoortpiek’ start dit jaar.

Maak voor uw aanvraag een afspraak

Maak voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart een afspraak. Dit kan online via www.beekdaelen.nl/afspraak of telefonisch door te bellen naar 088 450 2000. Na uw aanvraag duurt het vijf werkdagen voordat u uw reisdocument kunt afhalen. U kunt er ook voor kiezen uw reisdocument gratis thuis te laten bezorgen.  

Neem de juiste benodigdheden mee

Zorg ervoor dat u voor de aanvraag van een reisdocument de volgende zaken meeneemt:

  • Een recente, kleuren pasfoto. Deze mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Tip: laat de pasfoto maken bij een vakfotograaf.
  • Alle (buitenlandse) paspoorten en identiteitskaarten die u nog in uw bezit hebt, ook als ze zijn verlopen.
  • Pinpas of geld. U betaalt direct bij de aanvraag.

Als u een paspoort voor uw kind aanvraagt, moet uw kind zelf aanwezig zijn bij de aanvraag en minimaal één ouder of verzorger. Bovendien is een schriftelijke toestemming inclusief (een kopie van) de identiteitsbewijzen van beide ouders of van degene die het gezag hebben over het kind noodzakelijk. De schriftelijke toestemmingsverklaring kunt u downloaden via www.beekdaelen.nl/paspoort.

Bel of mail ons bij vragen

Wij helpen u graag. U kunt ons bereiken via 088 450 2000 of gemeente@beekdaelen.nl.

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Wilt u ook elke twee weken het laatste nieuws van de gemeente Beekdaelen in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan via de onderstaande link!

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Lees meer over aanmelden digitale nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht?