Beschermde diersoorten mag u niet bestrijden. Hieronder leest u meer informatie.

Steenmarters, vleermuizen of hommels

Dit zijn beschermde diersoorten die niet bestreden mogen worden. U kunt wel een ongediertebestrijder inschakelen, die u kan voorzien van eventuele weringsmaatregelen. De kosten hiervan zijn voor uw eigen rekening.

Bijen

Bijen zijn eveneens een beschermde diersoort die niet bestreden mogen worden. U kunt zelf een imker inschakelen. De kosten hiervan zijn voor uw eigen rekening.

Wolven

In Nederland worden steeds meer wolven gespot. Ook in Beekdaelen kunnen wolven voorkomen, bijvoorbeeld een wolf die rondzwerft en/of op doorreis is. De wolf is een beschermde soort welke niet gedood of gevangen mag worden. U mag dus niet zelf ingrijpen, maar ook de gemeente, Fauna Beheereenheid Limburg en lokale wildbeheereenheden mogen geen verdere actie ondernemen.

Ziet u een wolf? Dan kunt u dit melden via www.wolveninnederland.nl. Op deze site wordt ook meer informatie verstrekt over de omgang, preventie en eventuele schadevergoeding. De gemeente is niet verantwoordelijk voor wilde diersoorten en/of eventuele schade hiervan.

Meer informatie is verder te vinden op www.bij12.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?