Datum: 11 maart 2022

Beste bewoner(s), 

De oorlog in Oekraïne houdt de wereld in zijn greep. Nederland maakt zich op voor grootschalige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Ook Beekdaelen wil hier haar steentje aan bijdragen. Na een inventarisatie in onze gemeente is er een locatie in uw buurt geschikt bevonden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gaat hierbij om de voormalige basisschool in Vaesrade aan Op de Vijf Bunder 3, waar ruimte is voor ongeveer 30 personen. 

Planning

Voor de opvang wordt gebruik gemaakt van de bestaande lokalen. Wel zijn er nog aanpassingen nodig aan de keuken en de sanitaire voorzieningen. De aannemer start op maandag 14 maart met de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn. Het streven is om de locatie binnen 2 weken gereed te hebben voor opvang. We hebben nog geen informatie over de duur van de opvang. 

Inloopmoment

Wij begrijpen dat u als direct omwonende hier wellicht zorgen of vragen over heeft. We nodigen u daarom graag uit om de locatie te komen bekijken en uw vragen te stellen. Dit zal gebeuren op het moment dat de werkzaamheden gereed zijn en voordat de vluchtelingen arriveren. Op dit moment is het nog niet mogelijk hier concreet een datum en tijdstip voor vast te stellen. Hebt u interesse om hierbij aanwezig te zijn? Meld u dan aan via oekraine@beekdaelen.nl. Wij informeren u dan als de datum en het tijdstip bekend zijn. 

Meer informatie

De ontwikkelingen rondom dit onderwerp gaan snel, de stand van zaken verandert dagelijks. Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom hulp en opvang van Oekraïense vluchtelingen in Beekdaelen, is er een webpagina ingericht: www.beekdaelen.nl/oekraine. Deze pagina en de bijbehorende veel gestelde vragen worden geactualiseerd zo gauw er nieuwe informatie beschikbaar is. 

Voor vragen aan de gemeente over de opvang van Oekraïense vluchtelingen kunt u een mail sturen naar oekraine@beekdaelen.nl of bellen naar het algemene telefoonnummer van de gemeente: 088 450 20 00

Omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, begrijpen we dat dit voor u misschien wel heel kort dag is. Toch hopen we op uw begrip in deze situatie en bedanken wij u alvast voor uw medewerking. 

Met vriendelijke groet, 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen