Melkveebedrijf Jean en Germaine Pijls in Puth is het eerste agrarische bedrijf in Beekdaelen dat gebruik heeft gemaakt van de Stimuleringsregeling Duurzaamheidsprojecten.

Met de lening, die door de gemeente beschikbaar is gesteld, kunnen ondernemers en maatschappelijke organisaties aan de slag gaan met verduurzaming. Dankzij de lening heeft het melkveebedrijf maar liefst 130 zonnepanelen op het onlangs geïsoleerde dak van de stal kunnen installeren. Hiermee draagt de onderneming haar steentje bij aan een energieneutraal Beekdaelen.

130 nieuwe zonnepanelen op dak van Melkveebedrijf Jean en Germaine Pijls in Puth
130 nieuwe zonnepanelen op dak van Melkveebedrijf Jean en Germaine Pijls in Puth

Wethouder Jan Hermans: "Ik ben zeer verheugd dat we deze lening kunnen verstrekken aan Melkveebedrijf Jean en Germaine Pijls. Dit is weer een goede stap in de groene richting! Uiteraard hoop ik dat meer bedrijven naar aanleiding van dit voorbeeld geïnteresseerd zijn en een verzoek indienen. Samen zetten we ons in voor een groener en duurzamer Beekdaelen."

Wethouder Jan Hermans reikt duurzaamheidscertificaat uit aan Jean en Germaine Pijls

Uw bedrijf kan ook een stap verder!

Melkveebedrijf Jean en Germaine Pijls is zeker niet de enige die met de inzet van de stimuleringslening van Beekdaelen kan verduurzamen. Uw bedrijf of organisatie kan het ook. U kunt tot €100.000 aan investering voor verduurzamingsmaatregelen financieren tegen een aantrekkelijke rente. Daarnaast kunnen we u in contact brengen met ImpulZ Energiecoöperatie Beekdaelen voor vrijblijvende en kosteloze ondersteuning bij uw verduurzamingsproject. Wilt u meer weten over de regeling? Kijk dan op: beekdaelen.nl/stimuleringslening-duurzaamheidsprojecten.

Uw eigen woning verduurzamen?

Het Nationaal Warmtefonds biedt ook een lening aan voor het verduurzamen van uw eigen woning. Voor huishoudens met een eigen inkomen onder de €60.000 is er zelfs een rentepercentage van 0%! Wilt u meer weten over deze lening kijk dan op: warmtefonds.nl/particulieren.

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Wilt u ook elke twee weken het laatste nieuws van de gemeente Beekdaelen in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan via de onderstaande link!

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Lees meer over aanmelden digitale nieuwsbrief

Heeft u gevonden wat u zocht?