ImpulZ start project in Nieuwbuurt in Oirsbeek

Energieprijzen die op hol geslagen zijn, het is aan de orde van de dag. Het is voor veel mensen reden om zuiniger om te gaan met energie. Maar hoe doe je dat? Waar kun je nog op besparen? En kun je daar hulp bij krijgen?

ImpulZ, de energiecoöperatie in Beekdaelen, wil inwoners graag helpen bij het zuiniger omgaan met energie. Ze is daarvoor een samenwerking gestart met de gemeente Beekdaelen en de WoonWijzerWinkel.

Jeu Goossen, voorzitter van ImpulZ: “Het is makkelijker, prettiger én voordeliger om de handen ineen te slaan en samen, als buurt, te verduurzamen. Daarom zijn wij ook blij dat we nu in de Nieuwbuurt in Oirsbeek aan de slag gaan. Dat doen we samen met de bewoners, de gemeente en de WoonWijzerWinkel in het project ‘Nieuwbuurt Duurzaam’. We hopen dat deze gezamenlijke aanpak een succes wordt en dat we straks ook in andere wijken in Beekdaelen op een zelfde wijze inwoners kunnen helpen.

Aanpak

Bij het project ‘Nieuwbuurt Duurzaam’ gaan we voor een collectieve aanpak, maar met individueel maatwerk. Daarvoor bieden we het volgende aan:

  • Energie-coaches: advies op maat bij bewoners thuis
  • Thema-avond: alles over hoe je energie kunt besparen en hoe je verduurzaming van je woning kunt financieren
  • Vouchers: in te wisselen bij de WoonWijzerWinkel
  • Collectieve inkoop: bij voldoende interesse in de wijk

Vooruitblik naar 2023

De plannen stoppen niet bij de Nieuwbuurt in Oirsbeek. Voor volgend jaar staan meer wijken in Beekdaelen op de agenda. Het doel is in alle gevallen hetzelfde: inwoners adviseren, begeleiden en ontzorgen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Heeft u interesse of vragen? Neem contact met ons op!

Wilt u meer informatie over het project ‘Nieuwbuurt Duurzaam’? Ga dan naar www.nieuwbuurtduurzaam.nl of mail ons via nieuwbuurtduurzaam@impulz-beekdaelen.nl.  

We horen graag van U!

Warme groet,
Het projectteam van Nieuwbuurt Duurzaam