Als horecabedrijf, sportvereniging of schutterij mag u maximaal 12 keer per jaar een festiviteit organiseren, waarbij een overschrijding van de geluidsnorm mag plaatsvinden.
Let op: voor sportverenigingen en schutterijen geldt dat er van deze 12 keer, er maximaal acht keer een aanvraag voor het verruimen van de openingstijden (tot max. 02.00 uur) mag worden aangevraagd. 

Als u zo'n festiviteit wilt organiseren, meldt u de festiviteit minimaal 14 dagen voorafgaand aan de datum van de festiviteit bij de gemeente.

Direct een melding incidentele festiviteit doen      

Hoe werkt het?

  • Alleen de exploitant van het horecabedrijf, de beheerder van de sportkantine en schutterslokaal kan de melding voor de festiviteit verrichten.
  • Meldt uw incidentele festiviteit minimaal 14 dagen voorafgaand aan de festiviteit in.

Voorwaarden

  • Als horecabedrijf, sportvereniging en schutterij mag u maximaal 12 keer per jaar een festiviteit organiseren, waarbij een overschrijding van de geluidsnorm mag plaatsvinden. Er mag dan niet meer dan 20 dB(A) muziekgeluid hoger dan de normaal geldende geluidsnorm zijn.
  • Voor sportverenigingen en schutterijen geldt dat er van deze 12 keer, er maximaal acht keer een aanvraag voor het verruimen van de openingstijden (tot max. 02.00 uur) mag worden aangevraagd. 
  • Bij het ten gehore brengen van muziekgeluid blijven ramen en deuren gesloten, behoudens voor het onmiddellijk doorlaten van personen of goederen.
  • Voor Carnavalsvrijdag, -zaterdag, -zondag en -maandag voor de hele gemeente, Kermisdag en -zondag voor de betreffende kerkdorpen en Nieuwjaarsdag hoeft er geen extra melding te worden verricht.

Heeft u gevonden wat u zocht?