Als horecabedrijf, sportvereniging of schutterij mag u maximaal 12 keer per jaar een festiviteit organiseren, waarbij een overschrijding van de geluidsnorm mag plaatsvinden. 

Als u zo'n festiviteit wilt organiseren, meldt u de festiviteit minimaal 14 dagen voorafgaand aan de datum van de festiviteit bij de gemeente.

Direct een melding incidentele festiviteit doen

Hoe werkt het?

  • Alleen de exploitant van het horecabedrijf, de beheerder van de sportkantine en schutterslokaal kan de melding voor de festiviteit verrichten.
  • Meldt uw incidentele festiviteit minimaal 14 dagen voorafgaand aan de festiviteit.

Voorwaarden

  • Als horecabedrijf, sportvereniging en schutterij mag u maximaal 12 keer per jaar een festiviteit organiseren, waarbij een overschrijding van de geluidsnorm mag plaatsvinden. Er mag dan niet meer dan 20 dB(A) muziekgeluid hoger dan de normaal geldende geluidsnorm zijn.
  • Ter voorkoming van geluidsoverlast dient u ramen en deuren gesloten te houden, behoudens voor het onmiddellijk doorlaten van personen of goederen.

Verruimen openingstijden

Daarnaast kunt u als sportverenigingen en schutterijen maximaal acht keer een aanvraag voor het verruimen van de openingstijden (tot max. 02.00 uur) aanvragen: Verordening paracommercie gemeente Beekdaelen 2023

Heeft u gevonden wat u zocht?