Schinveld bloeit!

Hoe verbeter je op korte termijn het aanzien van een centrum? In het kader van het project ‘Revitalisering kern Schinveld’ is hier vanuit de klankbordgroep over nagedacht. Toen is het idee voor tijdelijke bloembakken en geveltuintjes ontstaan. Afgelopen zaterdag zijn de plantjes geplant, ze staan er mooi bij. Het centrum van Schinveld bloeit!

De bloembakken zijn door de gemeente geplaatst voor de duur van circa 3 jaar. Er staan vaste planten in die zijn aangevuld met zomerbloeiers. In het najaar worden deze vervangen door wintervaste planten. Het beheer en onderhoud gebeurt door de leverancier.

Geveltuintjes

De geveltuintjes kunnen door pandeigenaren worden aangevraagd. Als het tuintje voldoet aan de voorwaarden, wordt dit door de gemeente voorbereid. Bewoners mogen deze tuintjes vervolgens naar eigen wens beplanten. Beheer en onderhoud is voor de bewoner/eigenaar. Ook een geveltuintje aanvragen? Kijk op onze website voor meer informatie

Ontmoetingsplek

Voor de aftrap van afgelopen zaterdag is ook een ontmoetingsplek en inlooppunt gerealiseerd. Hier zit de projectorganisatie iedere donderdagochtend bij elkaar. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom voor informatie of het aandragen van ideeën.

Heeft u gevonden wat u zocht?