Op dinsdag 29 september organiseerden gemeente Beekdaelen en Humblé Martens & Willems Architecten een aantal informatiebijeenkomsten over de stedenbouwkundige plannen voor de gebiedsontwikkeling ‘De Gijselaar’ in Amstenrade.

Het ging hierbij concreet over de plannen voor de inrichting van de openbare ruimte en de gemeentegrond, grofweg het deel waar de school en het voetbalveld nu liggen.

Door de coronamaatregelen moest de informatiedag op een iets andere manier als gebruikelijk worden georganiseerd (zeven bijeenkomsten van 45 minuten, met elk maximaal 16 vooraf aangemelde deelnemers), maar dat bleek prima te werken.

Aandachtspunten

Uit de verschillende sessies kwamen de volgende aandachtspunten naar voren:

  • Bewoners betrekken bij de nadere uitwerking van het verkeersplan
  • Bewoners betrekken bij de invulling van het groenplan
  • Inwoners van Amstenrade te zijner tijd betrekken bij de ontwikkeling van woningen

Deze aandachtspunten nemen wij mee in de verdere ontwikkeling van plannen. Inwoners van Amstenrade worden op de hoogte gehouden via onze website, (nieuws)brieven en bijeenkomsten. Ook ZoWonen en Cicero waren aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Zij zullen bewoners en belangstellenden op een later op later moment informeren over hun plannen in het gebied van de Gijselaar.

Presentatie

De presentatie van de architect kunt u hieronder op uw gemak bekijken. Daarbij wel de opmerking dat de plannen kunnen nog wijzigen op onderdelen en dat het soms ook een doorkijk is naar een mogelijke toekomst over 15 jaar.

Informatie

Meer informatie over deze gebiedsontwikkeling leest u op de webpagina over De Gijselaar. Heeft u een vraag? E-mail uw vraag dan naar gemeente@beekdaelen.nl onder vermelding van ‘De Gijselaar Amstenrade’ of neem telefonisch contact op via 088 – 450 20 00.

Presentatie informatieavond gebiedsontwikkeling De Gijselaar

Mocht u moeite hebben om dit document te lezen, kunt u contact met ons opnemen via gemeente@beekdaelen.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?