Wilt u een buurtfeest, barbecue, straatfeest of ander klein evenement organiseren? Dan moet u dat melden bij de gemeente. Voor grotere evenementen moet u meestal een vergunning aanvragen.

Voldoe ik aan de voorwaarden voor een melding?

U voldoet aan de voorwaarden voor een zogenaamd ‘klein’ evenement indien:

 1. het aantal aanwezigen niet meer bedraagt dan 150 personen;
 2. het evenement tussen 9.00 en 24.00 uur plaats vindt;
 3. geen muziek ten gehore wordt gebracht vóór 10.00 uur of na 23.00 uur;
 4. het evenement niet plaatsvindt op de rijbaan, (brom)fietspad of parkeerplaats of anderszins een belemmering vormt voor het verkeer en de hulpdiensten;
 5. slechts kleine objecten worden geplaatst met een oppervlakte van minder dan 10 m2 per object;
 6. er een organisator is;
 7. de organisator de schade die hij door zijn handelen aan gemeentelijke eigendommen of eigendommen van derden toebrengt vergoedt en voorts alle mogelijke maatregelen neemt om te voorkomen dat de gemeente dan wel derden ten gevolge van zijn handelen schade zullen lijden;
 8. de organisator het in gebruik genomen terrein en de directe omgeving daarvan zuivert van papier en ander afval;
 9. de organisator binnen 4 weken voorafgaand aan het evenement daarvan melding heeft gedaan aan de burgemeester.

Voldoet uw evenement niet aan bovengenoemde voorwaarden, dan dient u een evenementenvergunning aan te vragen. 

Wat moet ik doen?

 • U dient uiterlijk 4 weken voorafgaand aan het evenement online een melding te hebben gedaan via de EvenementenAssistent.
 • Maak een algemene EvenementenAssistent account aan voor uw vereniging of organisatie, zodat u bij een volgende aanvraag de eerder aangeleverde gegevens kunt hergebruiken.
 • Bezit u al een inlogcode, gebruik dan na het inloggen de reeds eerder aangeleverde gegevens door het icoontje "kopiëren" te gebruiken. De reeds bekende gegevens zijn dan al voor u ingevuld. U hoeft alleen de gewenste gegevens te wijzigen.

Direct aanvragen (nieuwe gebruiker EvenementenAssistent)(externe link)Direct aanvragen (met inlogcode EvenementenAssistent)(externe link)

Let op: om een klein evenement aan te melden met behulp van de EvenementenAssistent, dient u in de aanvraag aan te geven dat het een buurt- barbecue-of straatfeest betreft.

Wat kost het?

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het melden van een evenement.

Heeft u gevonden wat u zocht?