Als u een evenement wilt organiseren, hebt u een vergunning nodig van de gemeente. Vergunningen voor grote evenementen dienen minimaal acht weken en maximaal 26 weken vóór de datum van het evenement te worden aangevraagd. Voor kleine evenementen doet u dit minstens vier weken van tevoren.

Voor kleine evenementen, zoals een straatfeest of een buurt-barbecue, is een melding doen bij de gemeente vaak al genoeg. Controleer of u aan de voorwaarden van een klein evenement voldoet.

Wilt u tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een muziek- of sportevenement, zwak alcoholhoudende drank (minder dan 15% alcohol) schenken? Dan heeft u een ontheffing op grond van artikel 35 Alcoholwet nodig van de gemeente.

De ontheffing artikel 35 Alcoholwet dient tijdens de aanvraag geüpload te worden in de evenementen-assistent. Let op ook een SVH-verklaring(externe link) is verplicht en dient geüpload te worden.

Direct online aanvragen (nieuwe gebruiker EvenementAssistent)(externe link)Direct online aanvragen (met inlogcode EvenementAssistent)(externe link)

Hoe werkt het?

  • Maak een algemene evenementen-assistent account aan voor uw vereniging of organisatie, zodat u bij een volgende aanvraag de eerder aangeleverde gegevens kunt hergebruiken. Handleiding voor het gebruik van de evenementenassistent
  • Bezit u al een inlogcode, gebruik dan na het inloggen de reeds eerder aangeleverde gegevens door het icoontje "kopiëren" te gebruiken. De reeds bekende gegevens zijn dan al voor u ingevuld. U hoeft alleen de gewenste gegevens te wijzigen.
  • Indien u gebruik wilt maken van publicatieborden, kunt u deze direct online aanvragen (dient bij aanvraag geupload te worden).

Uitleen materialen

Organisaties of burgers uit de gemeente Beekdaelen kunnen materialen, aan de hand van een digitale uitleenlijst, volgens het “op is op principe” reserveren bij onze buitendienst. Materialen dienen door de organisatie zelf opgehaald en retour gebracht te worden. Voor de te lenen materialen worden geen kosten in rekening gebracht.

Wat moet ik doen?

Vraag de vergunning online(externe link) aan bij de gemeente. Als u online uw vergunning aanvraagt dan krijgt u ook automatisch te weten of er nog andere vergunningen, ontheffingen of documenten nodig zijn. Alle belangrijke partijen, zoals de gemeente, politie, brandweer en hulpverleningsorganisaties worden automatisch over uw melding of aanvraag geïnformeerd.

Let op: grote evenementen dienen minimaal acht weken en maximaal 26 weken vóór de datum van het evenement te worden aangevraagd. Voor kleine evenementen doet u dit minstens vier weken van tevoren.

Tip: kijk eerst in de volgende evenementenkalenders wanneer er al evenementen georganiseerd worden:

Hoe lang duurt het?

U ontvangt binnen acht weken bericht van de gemeente of u de vergunning krijgt.

Melding klein evenement

U krijgt bericht als de gemeente wil dat u zich aan bepaalde regels houdt. Ook als zij uw evenement verbiedt, krijgt u bericht. Dit bericht krijgt u binnen vijf werkdagen nadat u uw melding hebt gedaan.

Collectieve evenementenverzekering

De gemeente Beekdaelen is trots op de vele evenementen die in de gemeente worden georganiseerd. Soms gaat er ook wel eens iets mis tijdens een evenement. De gemeente Beekdaelen heeft een collectieve evenementenverzekering afgesloten bij Centraal Beheer om de organisatoren van evenementen te ondersteunen. De collectieve evenementenverzekering biedt een dekking voor aansprakelijkheid, materiaal, ongevallen, kasgeld, persoonlijke eigendommen en rechtsbijstand. De verzekering geldt tijdens het evenement, tijdens de noodzakelijke voorbereidingswerkzaamheden en tijdens de afbouw van het evenement, met een maximum van veertien dagen voor en na het evenement.

Welke evenementen zijn verzekerd ?

Alle evenementen in Beekdaelen die een maatschappelijk karakter hebben en maximaal 2.500 bezoekers per dag hebben.

Secundaire dekking

De Collectieve Evenementenverzekering Gemeenten biedt een secundaire dekking. Gebeurt er iets tijdens een evenement? En is er een andere verzekering dan de Collectieve Evenementenverzekering Gemeenten waarop de organisator schade kan melden? Dan gaat die andere verzekering voor.

Welke evenementen zijn niet verzekerd ?

  • Evenementen met méér dan 2.500 bezoekers per dag.
  • Evenementen waarvoor een vergunning is afgewezen of niet is aangevraagd. Terwijl deze vergunning wel nodig is.
  • Gemotoriseerde snelheidswedstrijden.
  • Dancefeesten.
  • Bedrijfsevenementen.
  • Protestacties en protestmanifestaties.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen over de collectieve evenementenverzekering en de verzekerde bedragen verwijzen wij naar: https://www.centraalbeheer.nl/-/media/files/zakelijk/evenementenverzekering/brochure-evenementenverzekering-voor-gemeenten.pdf(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?