Logo gemeente Beekdaelen

Nuinhofwijk Nuth

Nuinhofwijk Nuth

De woningen in de Nuinhofwijk in Nuth zijn ruim 100 jaar oud. Ze zijn al eens opgeknapt, maar nu is het tijd voor een ingrijpende aanpak. Een deel van de huizen wordt gerestaureerd, een ander deel gesloopt en nieuw gebouwd.

Waarom is het nodig deze woningen aan te pakken?

Veel huizen in de Nuinhofwijk hebben gebreken, zoals vochtproblemen, scheuren in het metselwerk en bolstaande gevels. Verder zijn de woningen niet energiezuinig en niet levensloopbestendig. De staat van de huizen, het lage energielabel en de wens om passende woningen voor de wijkbewoners te bouwen, zijn de reden voor een ingrijpende aanpak.

Wat gaat er gebeuren?

Het plan is om het hart van de wijk, de karakteristieke panden in de Tiendstraat, grondig te restaureren. Ook 17 beeldbepalende hoekpanden worden gerestaureerd. De overige woningen maken plaats voor comfortabele en duurzame nieuwbouwwoningen: 12 eengezinswoningen en 31 levensloopbestendige woningen. Vanwege de status als Rijksmonument sluit het ontwerp van de nieuwbouw aan bij de historische woningen.

Meer hierover leest u op de pagina van Wonen Zuid(externe link).

Brochure informatie over de toekomst van de Nuinhofwijk (pdf, 1,9 MB)

Heeft moeite met het lezen van bovenstaande pdf-document, dan kunt u contact met ons opnemen via gemeente@beekdaelen.nl.

Voorkeursrecht particuliere woningen

De hele wijk moet worden aangepakt, dus zowel de huurwoningen als de particuliere woningen. Om dit te kunnen realiseren, is het van belang dat de particuliere woningen worden aangekocht. Er is daarom een zogeheten voorkeursrecht gevestigd op deze woningen. Dit houdt in dat particuliere woningeigenaren die hun woning willen verkopen, deze eerst aan de gemeente Beekdaelen moeten aanbieden.

Voorkeursrecht particuliere woningen

Heeft u vragen?

Dit project wordt uitgevoerd door Wonen Zuid. Vragen over de plannen kunt u dan ook stellen via info@wonen-zuid.nl of bel 088 – 66 53 653.

Met vragen over het voorkeursrecht en de verkoop van uw woning, kunt u terecht bij de gemeente Beekdaelen via nuinhofwijk@beekdaelen.nl of bel 088 – 450 20 00.