Ongediertebestrijding

Het bestrijden van ongedierte in de openbare ruimte is geen officiële taak van de gemeente. Alleen als de volksgezondheid in gevaar dreigt te komen komt de gemeente in actie. Bijvoorbeeld als de overlast door het ongedierte zo ernstig is dat een hele buurt of wijk risico loopt op ziekten.

Eikenprocessierups/ wespen/ muizen

Bevinden de processierupsen/ wespen/ muizen zich op particulier grondgebied? Schakel dan zelf een verdelger in. De kosten hiervan zijn voor uw eigen rekening. Als u processierupsen, wespennesten of muizen op gemeentegrond tegenkomt, dan kunt u online een melding doorgeven via Fixi.

Ratten

U kunt uw melding over ratten online doorgeven via Fixi. Omschrijf de locatie zo duidelijk mogelijk. Geef hierbij aan of ze zich bevinden in de buurt van sport-, spel- of wandelvoorzieningen.

Lees meer over wat u kunt u doen bij rattenoverlast.

Dood dier op openbaar terrein

Treft u een dood dier aan binnen de bebouwde kom en/of in het zicht vanaf de openbare weg, neemt u dan contact op met de meldkamer van de dierenbescherming via telefoonnummer 0900 700 9000. De dierenbescherming zal uw melding verder afhandelen. Als het een gehouden (huis)dier betreft, zal het worden gecontroleerd op aanwezigheid van een chip. Indien mogelijk zal de eigenaar in kennis gesteld worden van het overlijden van het dier.

Contactgegevens Dierenbescherming Limburg

Heeft u gevonden wat u zocht?