Verduurzamen voor inwoners

Zonnepanelen, isoleren, warmtepompen: er zijn veel manieren om te verduurzamen, maar hoe begin je ermee? Wat past het beste bij je woning en levensstijl?

Woning verduurzamen

Isoleren, zonnepanelen en warmtepompen: er zijn veel manieren om te verduurzamen, maar hoe begin je ermee? Wat past het beste bij je woning en levensstijl?

Gemeente Beekdaelen heeft samen met de andere Parkstad-gemeenten een onafhankelijk adviseur voor u, de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel helpt u met vragen over verduurzaming en geeft de mogelijkheid te onderzoeken welke maatregelen het meest geschikt zijn. Daarnaast kunt u altijd terecht bij de WoonWijzerWinkel voor andere vragen over duurzaamheid en voor passende begeleiding bij uw verduurzamingstraject. Bij de winkel kunt u digitaal, maar ook in de showroom bij het Roda-stadion in Kerkrade terecht.

Website woonwijzerwinkel

Subsidies & Leningen

Verduurzaming brengt kosten met zich mee, maar verdient zich vaak op termijn terug. De overheid biedt financiële hulp in de vorm van subsidies en leningen.

De WoonWijzerWinkel helpt u niet alleen met vragen over verduurzaming, maar ook met subsidies en leningen voor de financiering ervan.

Website woonwijzerwinkel

Afval

Op zoek naar mogelijkheden om afval te beperken of afval te scheiden?

Afvalinzameling gemeente Beekdaelen