Zonnepanelen, isoleren, warmtepompen: er zijn veel manieren om te verduurzamen, maar hoe begin je ermee? Wat past het beste bij je woning en levensstijl?

Woning verduurzamen

Isoleren, zonnepanelen en warmtepompen: er zijn veel manieren om te verduurzamen, maar hoe begin je ermee? Wat past het beste bij je woning en levensstijl?

Gemeente Beekdaelen heeft samen met de andere Parkstad-gemeenten een onafhankelijk adviseur voor u, de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel helpt u met vragen over verduurzaming en geeft de mogelijkheid te onderzoeken welke maatregelen het meest geschikt zijn. Daarnaast kunt u altijd terecht bij de WoonWijzerWinkel voor andere vragen over duurzaamheid en voor passende begeleiding bij uw verduurzamingstraject. Bij de winkel kunt u digitaal, maar ook in de showroom bij het Roda-stadion in Kerkrade terecht.

Website woonwijzerwinkel(externe link)

7 GRATIS Webinars | Ver-duur-zamen

Duur of misschien toch niet? | Schrijf nu in!
De noodzaak om te verduurzamen voor de woningeigenaar komt overal vandaan.  Het veranderende klimaat, de CO2-opgave, dorps- en/of wijkdoelstellingen, commercials, aanbiedingen van leveranciers, artikelen over nieuwe verduurzamingstechnieken, prijsstijgingen van energie en nog veel meer.

Voor het overgrote deel van de huishoudens is het niet gemakkelijk om vast te stellen in de eigen situatie hoe je het beste kunt verduurzamen? Welke maatregelen wanneer eigenlijk? Is er subsidie of andere financiële hulp? Wat is de rol van de overheid? Wie zijn betrouwbare installateurs en zo zijn er nog veel meer vragen.
 

Deze serie van 7 gratis hybride Webinars onder de titel “Ver-duur-zamen. Duur of misschien toch niet?”, onafhankelijk en deskundig gepresenteerd door de adviseurs duurzaam wonen van de WoonWijzerWinkel Limburg, gaat op al deze vragen en nog veel meer een antwoord geven.

Een overzicht van de onderwerpen en volgorde van de Webinars:

1. Verduurzamen met je VvE? Zo pak je dat aan.   
21 maart 2023 om 19:30
2. Starten met energie besparen? Maak jouw bespaarplan!
4 april 2023 om 19:30
3. Isoleren en ventileren: alle mogelijkheden op een rij.
25 april 2023 om 19:30
4. Zelf energie opwekken. Best gemakkelijk! 
9 mei 2023 om 19:30
5. Duurzaam verwarmen en koelen in de praktijk.
30 mei 2023 om 19:30
6. Hoe financier ik slimmer mijn verduurzaming? 
13 juni 2023 om 19:30
7. Hoe helpt WWWL mij met mijn verduurzaming? 
27 juni 2023 om 19:30

Zet ook de eerste stap of een vervolgstap op uw verduurzamingsreis samen met andere bewoners en leer mee.

Schrijf u hier vrijblijvend in en wij houden u op de hoogte van alle 7 Webinar data!

www.webinarswwwl.nl(externe link)

Subsidies & Leningen

Verduurzaming brengt kosten met zich mee, maar verdient zich vaak op termijn terug. De overheid biedt financiële hulp in de vorm van subsidies en leningen.

De WoonWijzerWinkel helpt u niet alleen met vragen over verduurzaming, maar ook met subsidies en leningen voor de financiering ervan.

Website woonwijzerwinkel(externe link)

Afval

Op zoek naar mogelijkheden om afval te beperken of afval te scheiden?

Afvalinzameling gemeente Beekdaelen